Go to content
Attention:

Lukt het niet om in te loggen op het AFM Portaal?

Het kan helpen om uw browsergeschiedenis/cookies te verwijderen

Specifieke informatie voor accountantsorganisaties met een reguliere vergunning

De AFM verricht vanaf 2022 feitelijk het Wta-toezicht op alle accountants(organisaties). Wat verandert er voor deze accountantsorganisaties?

Risico-gebaseerd en data-gedreven toezicht

Ons toezicht op accountantsorganisaties met een reguliere vergunning bouwen wij stapsgewijs op. Wij houden risico-gebaseerd en data-gedreven toezicht: onze aanpak richt zich op het zien, begrijpen en aanpakken van risico’s. Daarbij houden we rekening met de grootte en activiteiten van een accountantsorganisatie. Wij richten ons daarbij voor een deel op thema’s die uit ons markt- en risicobeeld volgen.

Toezichtaanpak per segment

De groep van accountantsorganisaties met een reguliere vergunning is zeer divers qua omvang en aantal wettelijke controles dat zij uitvoeren. Daarom delen wij accountantsorganisaties in bij verschillende segmenten. Per segment ontwikkelen wij een toezichtaanpak, waarbij we rekening houden met de grootte en complexiteit van de accountantsorganisaties.

Vragen over ons toezicht?

Wilt u meer weten over ons toezicht op accountantsorganisaties met een reguliere vergunning? Stuur dan een e-mail naar wta@afm.nl.

Overzicht van toezichtactiviteiten

Welke activiteiten staan er voor accountantsorganisaties met een reguliere vergunning op onze toezichtagenda?