Go to content
Attention:

Lukt het niet om in te loggen op het AFM Portaal?

Het kan helpen om uw browsergeschiedenis/cookies te verwijderen

Cryptopartijen

De AFM is als toezichthouder verantwoordelijk voor het behandelen van vergunningsaanvragen van aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP’s, artikel 63 MiCAR) en notificaties van andere financiële instellingen (artikel 60 MiCAR). De aanvraag voor een CASP-vergunning of -notificatie kan door marktpartijen vanaf 22 april 2024 ingediend worden bij de AFM en, indien goedgekeurd, vanaf 30 december 2024 worden gebruikt.

AFM en DNB roepen partijen die in Nederland cryptodiensten willen gaan aanbieden op om zich bij de AFM te melden voor een vergunningaanvraag, en niet langer bij DNB voor een registratie-aanvraag. Zo voorkomen we dubbel werk en kosten voor alle betrokkenen. Mochten partijen na medio 2024 toch nog een registratie aanvragen bij DNB, dan lopen zij (gelet op de doorlooptijden) het risico kosten te maken zonder dat dit leidt tot een registratie in 2024.

Contact

Heeft u vragen over ons toezicht op cryptoproducten en dienstverlening? Neem dan contact op via crypto@afm.nl.

U kunt zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief met periodieke crypto-updates.

Vergunningen

MiCAR richt zich op zowel uitgevers van crypto-activa, als aanbieders van cryptodiensten en zorgt voor uniforme regels binnen de EU. Hier leest u alles over de vereisten voor een vergunning.

Toezicht

De AFM is leidend in het toezicht voor wat betreft de aanbieders van cryptoactivadiensten, overige crypto-assets en het toezicht op het voorkomen van marktmisbruik