Go to content
Attention:

Lukt het niet om in te loggen op het AFM Portaal?

Het kan helpen om uw browsergeschiedenis/cookies te verwijderen

Auditorganisaties van een derde land

Een auditorganisatie van een derde land moet zich registeren bij de AFM als zij controleverklaringen af wil geven die van belang zijn voor de Nederlandse kapitaalmarkt. Die verplichting geldt als u de (geconsolideerde) jaarrekening controleert van een onderneming uit een ‘derde land’ buiten de Europese Economische Ruimte waarvan de effecten zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt in Nederland.

Registratie aanvragen

U vraagt de registratie aan door het aanvraagformulier naar ons op te sturen en uw (mede)beleidsbepalers aan te melden.

Het aanvraagformulier (H) vult u volledig in en stuurt u ondertekend en met bijlage (H annexes) naar wta@afm.nl.

U meldt uw (mede)beleidsbepalers aan met het formulier Prospective appointment notification. Iedere al benoemde of voorgenomen (mede)beleidsbepaler moet daarbij het Integrity test form invullen voor een betrouwbaarheidstoets. U stuurt de ingevulde en ondertekende formulieren naar wta@afm.nl.

Kosten

Voor de aanvraag van een registratie betaalt u eenmalige kosten. Vanaf het moment dat u bent geregistreerd, betaalt u jaarlijks een heffing.

Vermelding in openbaar register

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, worden uw gegevens opgenomen in het register Auditorganisaties derde land. De informatie in het register zijn de gegevens zoals u deze zelf verstrekt heeft.

Geef wijzigingen door

U moet ons onmiddellijk informeren over wijzigingen in de gegevens die in het openbare register staan. Over andere wijzigingen van de gegevens die u bij uw aanvraag heeft verstrekt, moet u ons uiterlijk na 3 maanden informeren.

Als u een volledige registratie heeft, geeft u wijzigingen door met formulier U1. Vergeet niet de bijlagen mee te sturen. U stuurt de ingevulde en ondertekende formulieren naar wta@afm.nl.