Go to content
Attention:

Lukt het niet om in te loggen op het AFM Portaal?

Het kan helpen om uw browsergeschiedenis/cookies te verwijderen

Crowdfundingplatformen

Het crowdfundingregister vermeldt alle crowdfundingplatformen die van de AFM een vergunning of ontheffing hebben gekregen voor 10 november 2021. Afhankelijk van de activiteiten die het platform verricht, was een vergunning als beleggingsonderneming of financiële dienstverlener nodig, of een ontheffing voor het bemiddelen in het aantrekken van opvorderbaar geld van het publiek noodzakelijk.

Zoeken

In het register kunt u via de functie Ctrl+F ondernemingen opzoeken.

Als een onderneming in het register staat, dan heeft het betreffende crowdfundingplatform een vergunning of ontheffing van de AFM en mag het platform de vermelde activiteiten verrichten.

Als een onderneming niet in het register staat, dan kan dit betekenen dat de onderneming geen vergunning of ontheffing nodig heeft, dat de aanvraag nog in behandeling is bij de AFM of dat de onderneming een overtreding begaat door activiteiten te verrichten zonder vergunning of ontheffing. Als u dit laatste vermoedt, kunt u hiervan een melding maken bij de AFM.

Welke informatie vindt u in het crowdfundingregister?

In het crowdfundingregister vindt u de algemene gegevens van de crowdfundingplatformen met een vergunning of ontheffing, zoals het KvK-nummer en de adresgegevens. Verder kunt u opzoeken welk type vergunning of ontheffing het crowdfundingplatform heeft en welke activiteiten het platform op basis van deze vergunning of ontheffing mag verrichten.