Go to content
""
Artikel 13/02/24

Verslag derde Platform pensioentransitie

Op 20 december bespraken wij samen met DNB een aantal aandachtspunten en dilemma’s in de pensioentransitie met vertegenwoordigers van de sector. De eerstvolgende bijeenkomst van het platform is donderdag 7 maart. 

Drie toezichtcasussen van DNB

Ter tafel kwamen drie casussen die betrekking hebben op het prudentieel toezicht van DNB: de vormgeving van een collectieve uitkeringsfase in de solidaire premieregeling, het invaren van DC-kapitalen en de manier waarop gesloten fondsen moeten omgaan met arbeidsongeschikte deelnemers in de situatie van een buy-out. Om de uitkomsten van de bespreking te delen, maken we steeds een openbaar verslag.

Kom met ideeën

Zie je als pensioenuitvoerder aandachtspunten of dilemma’s rondom bijvoorbeeld het opstellen van de opdrachtbevestiging of het onderbouwen van de evenwichtigheid van informatieverstrekking rondom de transitie? Deel dit dan met de Pensioenfederatie of het Verbond van Verzekeraars. Zij bepalen de onderwerpen die bij het Platform pensioentransitie worden besproken in overleg met hun leden en geven dit door aan ons. Het platform komt een aantal keer per jaar bij elkaar en bestaat naast de AFM en DNB uit de Pensioenfederatie, het Verbond van Verzekeraars en 6 pensioenuitvoerders.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.