Go to content
""
Nieuws 14/09/23

Overgangstermijn vergelijkingskaart loopt af op 1 oktober

De overgangstermijn waarin financieel dienstverleners het dienstverleningsdocument (DVD) moeten vervangen door de vergelijkingskaart loopt per 1 oktober 2023 af. Vanaf deze datum moeten dienstverleners het nieuwe informatiedocument beschikbaar stellen aan consumenten.

In het kort

• Overgangstermijn vervanging DVD loopt per 1 oktober af
• Uitlegvideo’s en voorbeelden op de website
• Contact met het Ondernemersloket

Overgangstermijn vergelijkingskaart loopt af op 1 oktober

De vergelijkingskaart vervangt het dienstverleningsdocument (DVD). Voor financieel dienstverleners is een overgangstermijn afgesproken zodat er tijd genoeg is om de vergelijkingskaart te maken. Deze overgangstermijn duurt tot 1 oktober. Daarna moet de vergelijkingskaart worden verstrekt en behoort het DVD tot het verleden. De vergelijkingskaart heeft een vast format en is bedoeld om meer transparantie over financiële dienstverlening te krijgen. Met een vergelijkingskaart kunnen consumenten diensten en kosten eenvoudig vergelijken. Heeft uw onderneming de vergelijkingskaart(en) al beschikbaar?

Uitlegvideo's en voorbeelden op de website

Op onze website is een pagina ingericht met alle informatie over de vergelijkingskaart, waaronder voorbeelden van ingevulde vergelijkingskaarten en uitlegvideo’s. U kunt een vergelijkingskaart aanmaken in het AFM Portaal. In een applicatie voert u alle benodigde informatie in en daarmee wordt een vergelijkingskaart aangemaakt. Deze kunt u als pdf downloaden. Vervolgens moet u de vergelijkingskaart(en) publiceren op een goed vindbare plek op de eigen website en/of andere digitale kanalen. En natuurlijk aan (potentiële) klanten verstrekken.

Contact met het Ondernemersloket

Heeft u nog vragen over de vergelijkingskaart? Dan kunt u contact opnemen met het Ondernemersloket. Dat kan via e-mail: ondernemersloket@afm.nl of via het contactformulier.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.