Go to content
""
Artikel 22/06/23

Update communicatieplan transitie

Het aanleverformulier voor het communicatieplan staat online, het AFM-portaal gaat op 27 juni open en we hebben met SPO een microlearning over het communicatieplan gemaakt. 

 

Aanleverformulier online

Het indienen van het communicatieplan gaat via het aanleverformulier. In het aanleverformulier geef je een samenvatting van belangrijke onderdelen in het plan en een heldere onderbouwing van de keuzes die jullie hebben gemaakt. Wij gebruiken het aanleverformulier voor een efficiënte aanpak van de beoordeling. Het aanleverformulier stond in concept al in de voorlopige leidraad. Inmiddels zijn er nog wat punten in de wet aangepast, die zijn nu verwerkt in het formulier. Het aanleverformulier staat online op afm.nl/inlevermomenten.

AFM-portaal 27 juni open

Binnenkort zetten we het AFM-portaal open voor inleveren van het communicatieplan. Degenen die voor jouw organisatie toegang hebben tot het portaal krijgen hier automatisch een mail over. Dit is misschien ook een goed moment om te controleren of de juiste personen toegang hebben tot het AFM-portaal en eventuele autorisaties aan te passen.

Filmpje over opstellen communicatieplan

Met SPO hebben we een microlearning opgenomen over het opstellen van het communicatieplan. In 6,5 minuut hoor je hoe je een adequaat communicatieplan opstelt en hoe de AFM daar toezicht op houdt.

Eerstvolgende inlevermoment: 22 oktober aanstaande

Op 1 juli worden de eerste communicatieplannen bij de AFM ingeleverd. Daarvoor hebben zich 8 pensioenuitvoerders aangemeld. Op 22 oktober is weer een inlevermoment. Je kan je daarvoor inschrijven door een mailtje te sturen aan pensioencommunicatieplan@afm.nl. De deadline voor inschrijving is 27 augustus. Op afm.nl/inlevermomenten staat hoe dit precies in zijn werk gaat.

Meer informatie

Op de pagina met de inlevermomenten staat ook de Leidraad communicatieplannen (pdf, 410 kB). Zodra de nieuwe wet gepubliceerd wordt, passen we de leidraad daarop aan. Blijf op de hoogte via ons Transitiebulletin. Als je nog vragen hebt, kun je ons bereiken op pensioencommunicatieplan@afm.nl.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.