Go to content
""
Persbericht 12/01/23

Agenda 2023: huidige financiële ontwikkelingen raken alles en iedereen en versterken elkaar

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet dat de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en internationalisering elkaar raken en versterken. En ze raken niet een enkeling, maar iedereen. Het gevolg hiervan is dat er geen eenvoudige oplossingen zijn om de risico’s die gepaard gaan met deze trends op te vangen.

De ontwikkelingen vragen aanpassing van de financiële sector en bijsturing van beleidmakers en toezichthouders. Dit staat in de AFM Agenda 2023. Deze agenda beschrijft de trends en risico's in de financiële sector en licht de prioriteiten en activiteiten voor de AFM voor het komende jaar toe. De prioriteiten komen voort uit de vernieuwde AFM Strategie (2023-2026), die tegelijk met de Agenda is gepubliceerd.

Laura van Geest, bestuursvoorzitter van de AFM: 'We moeten samen aan de bak, wil Nederland uitzicht houden op een duurzame en financieel stabiele toekomst. We staan voor grote ontwikkelingen die alles en iedereen raken: digitalisering en internationalisering transformeren de economie, klimaatverandering dwingt tot aanpassing en de pensioentransitie staat voor de deur.'

AFM Agenda 2023
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.