Jantine van Ochten

Ik ontdekte dat ik het werk interessant en vooral ook leuk vond om te doen

Jantine van Ochten - Jurist

Over mezelf:

Na het VWO heb ik gekozen voor de opleiding Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het rechtaspect vond ik erg interessant en daarom ben ik daarna Recht & Management aan de Universiteit van Tilburg gaan studeren.

Nu werkzaam als:

Jurist

Werken bij de AFM:

Tijdens mijn opleiding heb ik vier maanden stage gelopen bij de AFM. Deze stage werd georganiseerd vanuit een samenwerking van de Universiteit van Tilburg met de afdeling JZ. Ik draaide mee op de afdeling en leerde zodoende de AFM kennen. Ik ontdekte dat ik het werk interessant en vooral ook leuk vond om te doen. Daarnaast sloot het werk ook goed aan bij mijn opleiding.

Aan het einde van mijn stageperiode kwam er net een vacature vrij, waar ik op kon solliciteren. Ik werk nu bij het team Handhaving. Dit team is voor een groot deel verantwoordelijk voor de bezwaar- en (hoger) beroepsprocedures op het gebied van integriteits- en transparantietoezicht. 

Als junior jurist is het bijvoorbeeld mijn taak om een bezwaarschrift te behandelen door het dossier te bestuderen, de hoorzitting bij te wonen en een beslissing op bezwaar te schrijven. Ook geef ik ondersteuning aan de toezichtafdelingen als deze juridische vragen hebben. Door een uitgebreide keuze aan opleidingen stelt de AFM je in staat om je in je vak te verdiepen en te verbreden.