Go to content
Attention:

Lukt het niet om in te loggen op het AFM Portaal?

Het kan helpen om uw browsergeschiedenis/cookies te verwijderen

Beleggingsaanbevelingen

Een beleggingsaanbeveling is iedere informatie, inclusief een mening, bedoeld voor distributiekanalen of het publiek waarbij expliciet of impliciet een beleggingsstrategie wordt aanbevolen of voorgesteld ten aanzien van één of meerdere financiële instrumenten (zoals aandelen, derivaten, obligaties) of de uitgevende instellingen.

Geloofwaardigheid beleggingsaanbeveling

Om te voorkomen dat beleggers worden misleid door beleggingsaanbevelingen dienen deze aanbevelingen te voldoen aan een aantal transparantie-eisen.  
 
Uit de informatie die op basis van deze transparantie-eisen moet worden verstrekt kan de belegger opmaken wat bijvoorbeeld de status of de geloofwaardigheid is van een beleggingsaanbeveling, welke belangen de uitbrenger van de beleggingsaanbevelingen heeft en in welke mate beleggingsaanbevelingen objectief worden gepresenteerd. Een belegger kan zo zelf bepalen hoeveel waarde hij aan de beleggingsaanbeveling wil hechten.
 
In de brochure ‘Beleggingsaanbevelingen’ vindt u uitgebreide informatie over de regelgeving die van toepassing is op beleggingsaanbevelingen.