Go to content
ABN AMRO Bank NV

ABN AMRO Bank NV

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 03 nov 2015 - 17:50
Statutaire naam ABN AMRO Bank NV
Titel Belang van ABN AMRO in Equens verwatert door overeenkomst tussen Equens en Worldline over strategische nieuwe entiteit
Bericht Vandaag hebben Equens en Worldline een overeenkomst gesloten met de doelstelling om één van de meest prominente en innovatieve dienstverleners van betaaldiensten te worden voor financiële instellingen en grote ondernemingen in Europa. Worldline brengt hierbij het grootste deel van haar activiteiten op het gebied van Financial Processing & Software Licensing onder in Equens. Met deze voorgenomen transactie verwerft Worldline een meerderheidsbelang in de nieuwe samengevoegde entiteit. De deelneming van ABN AMRO in Equens zal naar verwachting van 18.4% naar 7% verwateren. De transactie wordt naar verwachting in de eerste helft van 2016 afgerond, onder voorbehoud van de overlegprocedures met de betrokken medewerkersraden en goedkeuring door de toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De transactie heeft mogelijk een solide positieve financiële impact op ABN AMRO; de omvang hiervan zal afhankelijk zijn van een aantal omstandigheden op het moment van afronding.