Go to content
""
Artikel 13/07/23

Leidraden met nieuwe Pensioenwet definitief

De leidraden voor keuzebegeleiding, communicatieplan transitie en risicopreferentieonderzoek zijn definitief vastgesteld nu de Wet toekomst pensioenen is verankerd in de Pensioenwet.

De AFM had de afgelopen maanden al een drietal voorlopige leidraden opgesteld met handvatten voor uitvoerders om te voldoen aan de nieuwe normen in de wet. Die leidraden zijn nu geüpdatet en dus definitief geworden.

Aanpassingen in leidraad keuzebegeleiding

In de leidraden zijn wat kleine aanpassingen doorgevoerd, op onze webpagina over keuzebegeleiding vind je die terug. In de leidraad communicatieplan en de leidraad risicopreferentieonderzoek zijn voornamelijk verwijzingen naar de toen nog toekomstige wet aangepast. De leidraad opdrachtbevestiging is begin juli direct als definitieve leidraad gepubliceerd. Onze leidraden zijn bij elkaar geplaatst op onze website. Deze zomer brengen we ook nog een update van de leidraad pensioenadvies uit.

Leidraad Wvp vervalt

Wij hebben eind 2016 een leidraad uitgebracht over de Wet verbeterde premieregeling (Wvp). Deze leidraad Wvp bevat een samenvoeging van verschillende onderwerpen die met de nieuwe pensioenwet beter tot uiting komen in onze nieuwe leidraden. Daarom vervalt de leidraad Wvp. Elementen die nog niet terugkomen in de nieuwe leidraden, maar wel bruikbaar zijn, zullen we een plek geven op onze website. We houden je op de hoogte via het Transitiebulletin.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.