Go to content
gwendolyn-stuitje
Nieuws 23/06/22

Even voorstellen: Gwendolyn Stuitje

Wie zijn de medewerkers die zich bij de AFM met toezicht op pensioenen bezighouden? Iedere keer stellen we één collega aan je voor. Deze keer: Gwendolyn Stuitje. Binnen ons team maakt zij als econometrist analyses van de data die we binnen krijgen. Maar Gwen doet nog veel meer.  

 

Wie

Gwendolyn Stuitje.

Achtergrond

Afgestudeerd econometrist aan de Universiteit van Amsterdam met een achtergrond in filosofie. Ik werkte eerder als marketing- en strategieconsultant. Sinds juni 2021 ben ik toezichthouder in het pensioenteam.

Huidige focus in pensioenteam

Ik ben onderdeel van het team dat onder andere de jaarlijkse data-uitvraag aan de sector voorbereidt, analyseert en hierover rapporteert. Het Sectorbeeld 2022 is afgelopen mei gepubliceerd en we zijn op dit moment aan het nadenken hoe we inzichten gerichter aan de uitvoerders kunnen terugkoppelen, bijvoorbeeld door een persoonlijk benchmarkrapport.

Het afgelopen jaar heb ik mij ook beziggehouden met het nieuwe Pan-Europees Persoonlijk Pensioenproduct (PEPP). Dit betekende veel samenwerken met EIOPA en andere Europese toezichthouders om te zorgen dat aanbieders in Nederland een PEPP-registratie kunnen aanvragen. Tot slot ben ik ook onderdeel van het team dit zich bezighoudt met transitietoezicht. 

Vrije tijd

Theater, musea en galerieën. Ik luister graag naar (geo)politieke podcasts en ben grootgebruiker van de Amsterdamse horeca. 

Persoonlijk

Ik woon in de Jordaan in Amsterdam met kat Poesjkin.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.