Terug

Risico Indicator Applicatie (RIA)

De Risico Indicator Applicatie (RIA) kan gebruikt worden voor alle lineaire producten en voor garantieproducten. De risico-indicator van niet-lineaire producten (zoals bijvoorbeeld clickfondsen) kan niet met de RIA berekend worden. De RIA kan ook worden gebruikt door beleggingsinstellingen. De RIA is verouderd en het gebruik wordt niet langer ondersteund.

Vragen?

Vragen over en problemen met de applicatie kunnen worden gericht aan fbgenerator@afm.nl.

Bestanden

Op deze pagina kunt u de applicatie downloaden. Ook vindt u hier een handleiding waarin de werking van de generator wordt uitgelegd.

Systeemvereisten

Voor de Risico Indicator Applicatie is Windows 2000 of hoger vereist.

Installatie

  1. Dubbel klik op MSI installatie bestand
  2. Wijzig de Regional Settings op uw PC naar English (United States)
    Dit stelt u in via Start, Settings/ Instellingen, Control panel/ Configuratiescherm, Region options/ Land instellingen.
  3. Ga met Explorer naar C:\RI en dubbel klik op regkey.vbs bestand
  4. Klik op RiskIndicator_version250706
  5. De applicatie werkt alleen als de macro beveiliging op 'low' staat. Zet hiervoor in Excel onder Tools/Macro/Security de beveiliging op 'low'.

Problemen met de applicatie

Er zijn momenteel problemen met de RIA. De meest voorkomende foutmelding is ‘melding 13’.

U kunt het volgende proberen. Maakt u gebruik van een hoge versie van MS Office (bijvoorbeeld Office 2007 of Office 2003sp2), dan kunt u het probleem proberen op te lossen door een lagere versie van MS Office te installeren. En het is ook belangrijk dat u bij de installatie van de RIA goed de instructies opvolgt.

Alternatief
De hoogte van de risico-indicator kunt u ook zelfstandig berekenen met behulp van de voorschriften in de NRGfo, en met behulp van het rapport van de AFM: “Een kwantitatieve risico indicator voor financiële producten”.

Disclaimer

De Risico Indicator Applicatie wordt u door de AFM ter beschikking gesteld als hulpmiddel. U bent en blijft verantwoordelijk voor de juistheid van uw financiële bijsluiter. Controleer of u gebruik maakt van de laatste versie.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen