Terug

AFM vraagt om inbreng voor agenda 2014

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

vragen

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) roept op om inbreng te leveren voor het toezicht in 2014. De toezichthouder wil belangstellenden in staat stellen om in een vroeg stadium mee te denken.

Het toezicht moet zich steeds opnieuw aanpassen aan de veranderende omgeving. Bij de discussie over de financiële sector hoort ook de vraag welk toezicht daar het beste bij past.

Op welke ontwikkelingen moet de AFM vooral letten? Waarop is extra of juist minder toezicht nodig? Hoe kan het toezicht slimmer worden georganiseerd? Welke risico’s ziet u? Wat kan de AFM verbeteren aan haar manier van werken? De AFM verwelkomt reacties van marktpartijen, beleggers, consumenten en overkoepelende (belangen)organisaties.

In de komende maanden zal de AFM ook actief de dialoog opzoeken met 'stakeholders', waaronder marktpartijen en overheden, om te praten over relevante ontwikkelingen en risico’s in de financiële sector.

Reacties kunnen worden gemaild naar focus@afm.nl. De AFM zal deze na 31 mei 2013 publiceren, tenzij de inzender heeft aangegeven hierop geen prijs te stellen.

 


De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel