Terug

Column Michiel Denkers: Het keerpunt voorbij

Artikel Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

2013 was een roerig jaar. Het jaar van een sterke economische tegenwind, die pas nu enigszins lijkt te gaan liggen. Het jaar waarin een van de grootste stelselwijzigingen in de financiƫle sector werd doorgevoerd.

Het jaar van discussies over de interpretatie van nieuwe regels. Het jaar van het eerlijke speelveld, no cure no pay, motie 118, en het gestandaardiseerde dvd. Een jaar waarin uw aanpassingsvermogen en ondernemerschap zwaar op de proef werden gesteld.

Het eerste stof van het jaar is neergedaald. Hoe hebben we deze proef doorstaan? Waar staan we nu? En hoe verder? Hoe ziet de dienstverlening aan de klant er in 2025 uit? Hoeveel consumenten hebben er straks nog behoefte aan uw advies? Is goed advies nog toegankelijk voor iedereen? Heeft uw vakmanschap plaatsgemaakt voor de computer of blijft menselijk contact de norm?

Ik heb het antwoord nog niet op al die vragen. Maar ik heb wel een stellige overtuiging. Op de financiële marktplaats van 2025 speelt onafhankelijk, goed advies meer dan ooit een belangrijke rol.

Lees de hele column

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel