Terug

Betaal niet teveel voor beleggen - AFM-column op Telegraaf.nl

Blog Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Er is een nieuwe column van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) verschenen op de website van de Telegraaf, voor de rubriek OverGeld. Het onderwerp is de kosten van beleggen.

De column heeft als titel Betaal niet teveel voor beleggen. Financieel advies is nooit gratis. Toch leek dat tot 2013 vaak wel zo. Maar de kosten waren vaak versleuteld in de producten die je kocht. Door de provisie die de adviseur daarvoor ontving was je vaak duurder uit dan zou moeten. Deze onzichtbare beloning wordt ook wel provisie genoemd. Vanaf begin dit jaar geldt er een provisieverbod voor financieel advies voor complexe producten. Maar voor beleggen gold dit nog niet. Op 1 januari 2014 komt daar verandering in.

De AFM schrijft elke drie weken een column voor de rubriek OverGeld. Lezers hebben de mogelijkheid om te reageren op de columns. Reacties zijn ook direct welkom bij de AFM, via het Meldpunt Financiële Markten op www.afm.nl/contact of per telefoon op 0800- 5400 540 (gratis), op werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel