Terug

AFM treft verdergaande maatregelen tegen short selling

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Gezien de aanhoudend uitzonderlijke marktomstandigheden, heeft de AFM verdergaande maatregelen genomen tegen transacties die de handel in aandelen van financiële ondernemingen verstoren. Het op 21 september afgekondigde verbod op naked short selling wordt vervangen door een verbod op het vergroten van een short positie, zowel gedekt als ongedekt, in financiële ondernemingen.

Daarmee sluit de AFM aan bij het uitgevaardigde verbod van de Financial Services Authority (FSA) in het Verenigd Koninkrijk, inclusief de uitzonderingen op het verbod.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel