Go to content

De AFM voor young professionals

Werken op academisch niveau. Inhoudelijk uitdagende projecten die regelmatig de voorpagina’s halen. Een plek waar je snel verantwoordelijkheid krijgt en een hele steile leercurve ervaart. Dát is werken bij de AFM.

""

In mijn eerste maand werkte ik al mee aan een zaak die ook in de krant verscheen

Op het snijvlak van de overheid en de financiële sector werk je bij de AFM met gedreven professionals aan eerlijkere, duidelijkere en betere financiële markten. En daarmee aan het vertrouwen van het Nederlandse publiek en bedrijfsleven.

Uiteraard kun je veel leren van de ervaring en kennis van je senior collega’s, maar verwacht niet dat alles al uitgekristalliseerd is. Economische, technologische en maatschappelijke ontwikkelingen zorgen continu voor nieuwe financiële producten en diensten, zoals bijvoorbeeld cryptocurrency, en soms zelfs voor compleet nieuwe markten zoals crowdfunding. We verwachten van jou dat je je kennis up-to-date houdt, anticipeert op veranderingen en bij mogelijke problemen al direct denkt in oplossingen.

Hoe we werken

De AFM heeft als ambitie om een grensverleggende toezichthouder te worden, op meerdere gebieden. Dat kan alleen met medewerkers die autonoom denken en handelen maar ook de verbinding zoeken met collega’s en marktpartijen om gezamenlijk tot oplossingen te komen. Een zorgvuldige en doortastende aanpak staat daarbij centraal.

Toezichtacademie

Wie in dienst komt bij de AFM is niet automatisch een toezichthouder. Toezicht houden is een vak, dat vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Binnen de AFM is daarom de Toezichtacademie opgezet, een inhouse learning en development center. Iedere nieuwe AFM’er begint hier met een basisopleiding toezicht (wie niet als toezichthouder gaat werken, volgt een verkort traject).

Daarnaast verzorgt de Toezichtacademie diverse trainingsmodules aan onze toezichthouders, variërend van open source intelligence onderzoek tot een masterclass beïnvloedingsvaardigheden. Deze trainingen worden gegeven door interne experts of externe professionals. De academie heeft een groot aanbod van modules op uiteenlopende onderwerpen.

Verder groeien

Binnen de AFM kun je als junior, medior of senior medewerker aan de slag. Wanneer je de volgende stap maakt, heb je grotendeels zelf in de hand; ons ontwikkelpad is afgestemd op jouw individuele carrière waarbij we verwachten dat je zelf het initiatief neemt. Daarnaast bieden we een Future Leader Program aan: een leiderschapsprogramma speciaal voor AFM-medewerkers die een leidinggevende rol als manager ambiëren. Elk jaar doen 8 medewerkers aan dit programma mee.

Wat jouw ambities ook zijn; de AFM biedt je een geweldige springplank voor een verdere carrière binnen onze organisatie, maar ook in de financiële sector of binnen de overheid.

Jong AFM

Bij de AFM wordt hard gewerkt, maar is er ook ruimte voor ontspanning. We organiseren diverse sociale activiteiten zodat collega’s van verschillende afdelingen elkaar (beter) leren kennen en we nog meer als één team opereren. Speciaal voor onze young professionals is er Jong AFM, een netwerk gericht op het delen van kennis en ervaringen. Jong AFM organiseert diverse activiteiten, zoals lezingen of werkbezoeken, waarbij altijd een mix van inhoudelijke en sociale elementen aanwezig is.