Marlies Booijink

In mijn vorige rol bij een commerciële partij ontdekte ik hoe belangrijk ik het vind om te werken in een omgeving waar mensen meer nadenken over maatschappelijke relevantie. Ook wilde ik graag doorgroeien in de financiële dienstverlening. De stap naar de AFM paste heel goed in dat plaatje. Ook wist ik dat hier veel jonge, zeer gedreven mensen met hart voor de zaak werken. Dat sprak me enorm aan. Bovendien zit de AFM aan een Amsterdamse gracht en zie je tijdens meetings door de ramen sloepjes voorbijvaren. Hoe leuk is dat!

Functie: communicatieadviseur en contentmanager
Ervaringsniveau: Professional
marlies-1200

‘Wij maken zichtbaar wat de AFM doet en ondersteunen onze collega’s om in woord en daad ons verhaal uit te dragen’

Gedigitaliseerde markt vraagt om gedigitaliseerd toezicht

Wij houden toezicht op financiële markten die steeds verder digitaliseren. De huidige technologische ontwikkelingen en middelen bieden zowel de financiële sector als ons kansen om tijdig misstanden te signaleren en te voorkomen. Aan de hand van data kunnen wij gerichter toezicht houden op de financiële markten: wij werken datagedreven. Datagedreven toezicht draagt op die manier bij aan een stabiele markt en de financiële bescherming van consumenten.

Stapje extra

Op de communicatieafdeling doen we natuurlijk nog veel meer. We maken bij stakeholders zichtbaar wat we doen en ondersteunen alle AFM-collega’s om in woord en daad ons verhaal uit te dragen, waarbij ons werk zoveel mogelijk in maatschappelijk perspectief wordt geplaatst. Dat doen we onder andere met woordvoerders en creatieve contentmanagers. Onze afdeling bestaat uit gemotiveerde professionals die altijd een stapje extra willen zetten en waarmee ik zeer prettig samenwerk.

Klantbelang centraal

Toen ik net binnenkwam bij de AFM ontdekte ik meteen hóé hard we hier bezig zijn met onze missie om eerlijke en transparante financiële markten te realiseren en wat het vraagt om stakeholders zoals financiële instellingen en brancheorganisaties daarin mee te krijgen. Ik ben er ontzettend trots op dat we daar vrijwel wekelijks de pers mee halen en hoe goed mijn collega’s daarbij de AFM profileren. En ook hoe duidelijk je veranderingen ziet in de maatschappij, zoals het klantbelang dat steeds meer centraal staat bij commerciële partijen.

Vacatures voor Staf & ondersteuning

Contractmanager huisvesting en duurzaamheid

Staf & ondersteuning Professional

Interne IT-auditor

Staf & ondersteuning Professional