Go to content

Financiële dienstverlening

De AFM heeft de ambitie om een meer technologie- en datagedreven toezichthouder te worden. Kom jij die ambitie vormgeven?

Retailtoezicht

De afdeling Retailtoezicht bewaakt het klantbelang in de financiële retailmarkt, zodat kwetsbare klanten erop kunnen vertrouwen dat impactvolle financiële producten en diensten aansluiten bij hun behoeften. Hieronder vallen toezicht op de deelmarkten Lenen, Sparen, Beleggen, Verzekeren en Pensioenen.


De werkzaamheden voor mensen met een financiële/economische achtergrond zijn zeer divers; je kunt je onder meer bezighouden met het signaleren van nieuwe risico’s, toezicht aan de poort (vergunningverlening), geschiktheidstoetsingen van bestuurders, een-op-een accounttoezicht op de grotere financiële instellingen of probleemgericht toezicht op basis van marktbrede risico’s die gesignaleerd worden.

Contact met een collega?

Wil je eens vrijblijvend met een recruiter of collega van een bepaald team praten? Laat je contactgegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stuur een e-mail met je contactgegevens naar recruitment@afm.nl

jan-berndsen-380

"Risico's zien voordat ze ontstaan of uitgroeien tot een probleem, dat vind ik het spannendst aan mijn werk"

Markttoegang financieel dienstverleners, Signalen en Oriëntatiepunt (MSO)

Een lange naam voor onze toegangsdeur voor de buitenwereld. Afgekort als MSO is deze afdeling hét aanspreekpunt voor consumenten en ondernemers in de financiële sector. De afdeling bestaat uit vier teams: team Vergunningszaken, team Registerzaken, het Contactcentrum en het Signalenteam.


Het speelveld van MSO is breed en je staat met beide benen midden in de organisatie en tegelijkertijd in intensief contact met de markt. Door de vele facetten van de werkzaamheden binnen MSO is het van belang dat er grote diversiteit bestaat in kennis, ervaring en vaardigheden. Niet zo gek dat MSO een van de meest diverse afdelingen is binnen de AFM, met een grote variëteit aan opleidingsachtergrond, werkervaring, leeftijd en cultuur.