Terug

Wilbert Huizing

Het gras is zelden groener bij de buren. Dus toen ik voor mijzelf besloten had dat ik toe was aan verandering, vond ik een stap naar een andere afdeling of organisatie niet aantrekkelijk genoeg. Na 17 jaar bij diverse commerciële partijen wilde ik iets radicaal anders. Naarmate je groeit in leeftijd en ervaring komt er een moment dat je stokt in je ontwikkeling als specialist en de weg van het management inslaat. Maar bij mijn vorige werkgever had ik al ontdekt dat ik daar geen energie uit haal. Ik wilde dus verder, maar dan wel in een specialistenrol.

Wilbert Huizing

Wilbert Huizing, Senior toezichthouder Assetmanagement

"De AFM omarmt mensen met marktervaring."

Breder speelveld

Ik ben ‘opgegroeid’ in de financiële sector, dus het was evident dat ik daar ook zou blijven. Individuele organisaties zoals de grote bank waar ik hiervoor werkte, boden mij niet de breedte noch de diepgang die ik zocht. De AFM staat in contact met de volledige financiële sector; je ziet daardoor alle diensten en ontwikkelingen langskomen. Daardoor kan ik me hier wel heel breed ontwikkelen als specialist, ook binnen andere afdelingen. Bij de AFM word je mét zwembandjes in het diepe gegooid; ze laten je niet zinken, maar je moet wel zelf zwemmen.

Mensenwerk

Ik ben senior toezichthouder Assetmanagement. Voor beleggingsdiensten of -activiteiten, zoals het beheren van of handelen in financiële instrumenten, moeten beleggingsondernemingen beschikken over een vergunning. Mijn team houdt zich zowel bezig met het verstrekken van deze vergunningen als met het doorlopende toezicht op deze ondernemingen. Dit is geen papieren exercitie, er komt veel bij kijken. Zo gaan we geregeld langs bij ondernemingen om de geboden diensten en/of activiteiten in praktijk te bespreken en te beoordelen. Uiteraard willen we zien dat ze binnen de wet opereren, maar dikwijls spreken we ook over mogelijke verbeteringen. Dat menselijke aspect maakt mijn werk heel waardevol. Mezelf blindstaren op alleen cijfers is niet goed voor me, daar ben ik in de afgelopen jaren wel achter gekomen.

Platte organisatie

Dat menselijke werkt ook door in deze organisatie. Vanaf de eerste week merkte ik al dat collega’s openstaan voor mijn ideeën en initiatieven. We hebben veel ervaren mensen met juridische en marktkennis in huis en kunnen goed met elkaar sparren. Daarnaast is de AFM een platte organisatie met een positieve instelling. Er heerst een sterk arbeidsethos; zaken worden ambitieus en pragmatisch aangepakt. En ook niet onbelangrijk: de verhouding tussen mannen en vrouwen is hier goed in balans. In vergelijking met de bancaire mannenomgeving is mijn perceptie dat dit een wat vriendelijkere werkomgeving is.

In transitie

De financiële sector is momenteel flink in ontwikkeling. De AFM ondersteunt die ontwikkeling en vraagt van haar medewerkers hetzelfde. Een typische AFM’er is daarom goed in staat om de dialoog aan te gaan; je maakt belangrijke beslissingen nooit in je eentje en hebt veel te maken met andere teams en afdelingen. Je moet ook leergierig zijn, jezelf constant up-to-date houden en openstaan voor nieuwe kennis. Als ik die intellectuele uitdaging ervaar, weet ik weer dat ik de juiste keuze heb gemaakt door over te stappen.

Andere interessante vacatures

Afdelingsassistent Communicatie

  • Management, staff & support
Lees meer

Data Engineer

  • Data science
  • Informatie Management & IT
Lees meer

Data scientist

  • Data science
Lees meer

Informatie delen

Delen via: deel