Go to content
Ageas N.V.

Ageas N.V.

Hieronder vindt u informatie uit het register openbaarmaking voorwetenschap. Deze informatie is door de organisatie verstrekt.

Publicatie datum 30 nov 2007 - 09:04
Statutaire naam Ageas N.V.
Titel Fortis neemt de volgende stap in de financiering van de overname van bepaalde activa van ABN AMRO Uitgifte van Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities (“CASHES”)
Bericht Fortis neemt de volgende stap in de financiering van de overname van bepaalde activa van ABN AMRO Uitgifte van Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities (“CASHES”) Fortis maakt vandaag bekend voornemens te zijn om in het kader van de financiering van de overname van delen van ABN AMRO Convertible and Subordinated Hybrid Equity-linked Securities (“CASHES”) uit te geven ter waarde van maximaal EUR 2,5 miljard (met de mogelijkheid om dit met EUR 500 miljoen te verhogen). De bookbuilding vindt plaats in de loop van de dag. “Deze uitgifte is een belangrijke volgende stap in de financiering van de overname van delen van ABN AMRO”, aldus Gilbert Mittler, CFO van Fortis. “Hiermee worden die onderdelen van het financieringsplan afgerond die uit aandelen bestaan of aan aandelen zijn gerelateerd en wordt grotendeels tegemoetgekomen aan de vereisten voor de uitgifte van Kern Tier-1-vermogen.” De CASHES zijn niet gedateerd en hebben naar verwachting een coupon in contanten van 3-maands EURIBOR +1,75% tot +2,50%, achteraf per kwartaal betaalbaar. De conversiekoers wordt vastgesteld tussen de 30% en 35% boven het resultaat van het gewogen gemiddelde van de volumegewogen gemiddelde koersen (VWAP) van het aandeel Fortis vanaf de emissie tot en met de sluiting van Euronext Amsterdam en Euronext Brussel op de dag van de prijsstelling. De CASHES worden uitgegeven door Fortis Bank SA/NV. Fortis Bank SA/NV, Fortis SA/NV en Fortis N.V. treden op als hoofdelijke medeschuldenaars. Houders van CASHES worden op elk moment vanaf 40 dagen na de uitgiftedatum in de gelegenheid gesteld om de CASHES tegen de conversiekoers te converteren in volgestorte gewone aandelen Fortis. Daarnaast worden alle uitstaande CASHES automatisch geconverteerd in aandelen Fortis indien, op enig moment na zeven jaar na de Uitgiftedatum, de aandelen Fortis gedurende 20 opeenvolgende handelsdagen op of boven de Automatische Conversiekoers worden verhandeld. De Automatische Conversiekoers bedraag

Datum laatste update: 21 april 2024