Go to content
Artikel 24/04/24

Meld je nu aan voor het AFM-pensioenevent 2024 

Het AFM-pensioenevent 2024 op donderdag 6 juni biedt een keur aan informatieve workshops en andere activiteiten. Kom luisteren naar hoogleraar Janka Stoker en haar perspectieven op leiderschap in tijden van verandering. AFM-voorzitter Laura van Geest interviewt de regeringscommissaris transitie pensioenen, Fieke van der Lecq. We sluiten af met een optreden van De Speld Live en een borrel. 

Het thema van het pensioenevent 2024 is ‘Met open vizier: communicatie tijdens de transitie’. Zowel de pensioensector als de AFM past een open houding die gericht is op samenwerking en goed contact met de deelnemer. Tegelijkertijd moeten beide alert zijn op risico’s en aandachtspunten tijdig op tafel leggen. Dat is een van de discussiethema’s tijdens het slotpanel.

Workshops

Er is ook dit jaar weer een ruime keuze aan workshops. De workshop over transitiecommunicatie staat in het teken van evenwichtige en duidelijke communicatie tijdens de pensioentransitie. In een andere workshop geven wij goede (geanonimiseerde) voorbeelden uit communicatieplannen die wij hebben beoordeeld. In de workshop keuzebegeleiding delen we onze eerste inzichten uit ons onderzoek naar de inrichting van keuzebegeleiding. In de sessie over opdrachtbevestiging gaan we in gesprek over deze nieuwe norm. Ook DNB zal weer een workshop verzorgen over háár toezicht in de transitieperiode. Ten slotte bespreken wij in een workshop de bevindingen uit ons recente onderzoek naar de SFDR.

Meld je aan

Alle pensioenuitvoerders en pensioenuitvoeringsorganisaties (PUO’s) zijn uitgenodigd voor het event. Geen uitnodiging ontvangen? Aanmelden kan via dit formulier.

Programma

12:15 Inloop

13:00 Opening door dagvoorzitter Jan Berndsen

13:05 Welkomstwoord door AFM-bestuurder Jos Heuvelman

13:15 AFM-bestuursvoorzitter Laura van Geest interviewt regeringscommissaris Fieke van der Lecq

13:35 Professor Janka Stoker over leiderschap in tijden van transitie

13:55 De AFM en onze opgave tijdens de pensioentransitie: Francesca Cardia vertelt over sectortoezicht

14:05 Workshops ronde 1

14:45 Pauze

15:05 Workshops ronde 2

16:00 Slotpanel over het toezicht van de AFM met Gerard Riemen (Pensioenfonds BPL, werknemersvoorzitter), Gisella Eikelenboom (commissaris bij financiële instellingen), Maarten Gelderman (DNB, divisiedirecteur) en Maartje Verhoog (AFM, hoofd Juridische zaken), gespreksleider Anne de Groot

16:30 De Speld Live

17:00 Afsluiting en borrel

Workshops

  • Transitiecommunicatie
  • Communicatieplan
  • Keuzebegeleiding
  • Opdrachtbevestiging
  • SFDR
  • DNB-toezicht

Het AFM-pensioenevent vindt plaats in Van der Valk Zuidas te Amsterdam. Dit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deelname is gratis. Lunch is er niet bij inbegrepen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.