Go to content
""
Artikel 31/05/23

Meer aankomende guidance

Voor de Wet toekomst pensioenen (Wtp) in werking treedt, publiceren we nog guidance over 2 onderwerpen: opdrachtbevestiging en het adviesproces.

 

Opdrachtbevestiging

In juni publiceren wij de Leidraad opdrachtbevestiging. De nieuwe norm opdrachtbevestiging geldt na de inwerkingtreding van de Wtp voor pensioenfondsen.Wij houden toezicht op onderdelen uit de opdrachtbevestiging. Het gaat om het inzichtelijk maken van de gevolgen van de voorgenomen pensioenregeling op het verwachte pensioen van deelnemersgroepen én de onderbouwing in hoeverre dit volgens de inschatting van het pensioenfonds past bij de deelnemerspopulatie. In de leidraad geven wij elementen mee waar wij ten minste op let in ons toezicht.

Update leidraad voor pensioenadviseurs

Ook in juni publiceren we een update van de huidige Leidraad tweedepijler pensioenadvies. Deze leidraad dateert uit 2018, dus het werd tijd voor een actualisatie. In de nieuwe leidraad nemen we meteen de Wet toekomst pensioenen mee, want die heeft invloed op het Wft-adviesproces.

In het volgende Transitiebulletin, dat eind juni/begin juli uitkomt, gaan we in op de belangrijkste onderwerpen in deze leidraden.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.