Go to content
""
Artikel 13/07/23

Even voorstellen: Lisa de Vries

Wie zijn de medewerkers die zich bij de AFM met toezicht op pensioenen bezighouden? Iedere keer stellen we één collega aan je voor. Deze keer: Lisa de Vries. Deze jurist én econoom is onder meer gespecialiseerd in SFDR. In het weekend zit ze op de tribune bij Feyenoord of oefent ze haar Spaans.

 

Wie

Lisa de Vries

Achtergrond

Ik heb economie en rechten gestudeerd in Rotterdam. Na mijn studies heb ik stagegelopen bij een advocatenkantoor. Vorig jaar heb ik bewust gekozen voor de AFM. Het leuke aan mijn baan als toezichthouder vind ik dat ik mijn beide studies kan combineren bij een grote, maatschappelijke transitie waarmee bijna iedereen te maken krijgt. Ik hoop dat in mijn verdere loopbaan ook te blijven doen.

Huidige focus in pensioenteam

Ik ben betrokken bij verschillende projecten. Momenteel starten we een nieuw onderzoek naar de naleving van de SFDR-vereisten onder pensioenuitvoerders. Ook kunnen wij binnenkort beginnen met de analyse van de tijdigheid van UPO’s en de correctheid van gebruikte scenariobedragen. Verder heb ik meegeschreven aan de Leidraad opdrachtbevestiging (pdf, 365 kB) en bekijk ik brieven aan deelnemers voor collectieve waardeoverdrachten.


Vrije tijd

In mijn vrije tijd kun je mij vinden bij de mooiste voetbalclub van Nederland: ik heb samen met mijn broertje een seizoenkaart voor Feyenoord. Verder vind ik het leuk om te spinnen op de sportschool en probeer ik mijn Spaans te verbeteren. Ik kijk bijvoorbeeld films en series in het Spaans. Op vakantie is mijn kennis ook handig om paella te bestellen.


Persoonlijk

Het grootste deel van mijn leven heb ik gewoond in Zwolle. De nuchterheid en het relativeringsvermogen daar ben ik sinds mijn komst in de Randstad extra gaan waarderen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.