Go to content
"mensen in publiek"
Artikel 18/04/23

Laat je inspireren op ons pensioenevent op 1 juni 2023

Wat kan Thomas Erdbrink ons leren aan de vooravond van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel? Welke vragen heeft Harmen van Wijnen voor Jos Heuvelman? Dat en meer hoor je op ons pensioenevent op donderdag 1 juni in Amsterdam.

Natuurlijk staat het AFM-pensioenevent 2023 in het teken van de overgang naar de nieuwe pensioenregeling. Op het event hoor je uit de eerste hand welke ontwikkelingen de AFM ziet vanuit haar toezicht. Harmen van Wijnen, bestuursvoorzitter van het ABP, stelt zijn kritische vragen over het gedragstoezicht aan Jos Heuvelman, bestuurder van de AFM. En Thomas Erdbrink, 'Onze man in Teheran', deelt zijn ervaring als journalist in den vreemde en gaat in op de weerbaarheid van mensen.

Tips uit de praktijk

In de workshops over risicopreferentieonderzoek en communicatieplan hoor je hoe partijen in de praktijk invulling geven aan onze leidraden. Bij keuzebegeleiding nemen we een kijkje buiten de sector, waarbij we een commerciële partij vragen naar hun ervaringen op het gebied van nudgen en consumententesten. In de sessie over opdrachtbevestiging gaan wij in op de guidance die we hierover naar buiten gaan brengen. We zijn blij dat ook DNB weer een workshop verzorgt. Tot slot gaan we in de workshop over ons onderzoek naar de kwaliteit van pensioenregelingen in op de bevindingen uit ons onderzoek.

Meld je aan

We verwachten dat iedere pensioenuitvoerder en pensioenuitvoeringsorganisatie (PUO) met ten minste één bestuurder aanwezig is. Naast bestuurders zijn ook andere professionals uit de pensioensector welkom. Meld je hier aan.

Programma

12:15 Inloop
13:00 Introductie door dagvoorzitter Jan Berndsen
13.05 Welkomstwoord Laura van Geest, voorzitter AFM
13:10 Harmen van Wijnen interviewt Jos Heuvelman over gedragstoezicht
13:20 Thomas Erdbrink over transitie
13:55 Keuzemenu workshops
14:40 Pauze
15:10 Keuzemenu workshops
16:10 De deelnemer vraagt… … prominenten uit de sector beantwoorden vragen van deelnemers
16:35 Muzikale finale
16:55 Afsluiting
17:00 Borrel

Workshops

Om met elkaar in gesprek te kunnen gaan, organiseren we verschillende workshops. Je kunt je daar bij aanmelding voor opgeven.

  1. Communicatieplan
  2. Keuzebegeleiding
  3. Risicopreferentieonderzoek
  4. Opdrachtbevestiging
  5. Kwaliteit regelingen
  6. Workshop DNB
Het AFM-pensioenevent vindt plaats in Van der Valk Zuidas te Amsterdam. Dit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deelname is gratis.

Terugkijken naar vorig jaar? Hier vind je ons filmverslag van het AFM pensioenevent 2022
Alvast vooruitblikken op een aantal onderwerpen?

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.