Go to content
francesca
Nieuws 19/09/22

Even voorstellen: Francesca Cardia

Wie zijn de medewerkers die zich bij de AFM met toezicht op pensioenen bezighouden? Iedere keer stellen we één collega aan je voor. Deze keer: Francesca Cardia. Deze Italiaanse van origine zorgt er onder meer voor dat het AFM-pensioenteam optimaal is voorbereid op het nieuwe stelsel.

Wie

Francesca Cardia

Achtergrond

Na mijn studie bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik ruim negen jaar als consultant bij PwC gewerkt. Ik heb diverse projecten gedaan bij banken, (pensioen)verzekeraars en pensioenuitvoeringsorganisaties (PUO’s). Inmiddels werk ik vier jaar bij de AFM in het pensioentoezicht.

 

Huidige focus in pensioenteam

Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereiding van de AFM-organisatie op de nieuwe pensioenwetgeving. Het nieuwe stelsel betekent dat wij onze toezichtaanpak en processen actualiseren en onze toezichthouders daarvoor klaarstomen. 

Vanaf het begin heb ik me beziggehouden met het nieuwe pensioenakkoord, waarbij de AFM als adviserend lid van de Haagse Stuurgroep betrokken was. We hebben daarbij continu het perspectief van de deelnemer benadrukt. Zo vinden wij het onder meer belangrijk dat deelnemers tijdig te horen krijgen wat de transitie voor hen persoonlijk betekent.

Ook heb ik meegewerkt aan het onderzoek naar de correctheid van pensioeninformatie en -communicatie. Richting invaren vragen we hier extra aandacht voor, want achteraf repareren is moeilijk en kostbaar.

 

Vrije tijd

Koken, reizen, zwemmen en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ik ben onlangs voor de tweede keer moeder geworden en probeer daar zo veel mogelijk van te genieten.

 

Persoonlijk

Ik ben geboren en opgegroeid in Heemskerk en heb een Italiaanse achtergrond. Ik spreek dan ook een aardig woordje Italiaans en vind het heerlijk om in dat land af en toe mijn vakanties door te brengen. Ik woon in Amsterdam, samen met Ivo, onze dochter Sara (6) en zoon Luca (8 maanden). 

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.