Go to content
hand-kompas-weg
Nieuws 22/09/22

Planning publicatie guidances

De AFM heeft guidance op 4 onderwerpen in de maak: keuzebegeleiding, communicatieplan, risicopreferentieonderzoek en opdrachtbevestiging. We komen binnenkort met de guidance naar de sector, afhankelijk van de besluitvorming in de Tweede Kamer.

Keuzebegeleiding

De guidance keuzebegeleiding is bij een aantal marktpartijen en in 2 ronde tafels geconsulteerd. We verwachten dan ook binnenkort de definitieve guidance te kunnen publiceren. In het artikel Waardevolle input voor guidance keuzebegeleiding krijg je al een beeld bij de inhoud van de guidance keuzebegeleiding.

Communicatieplan transitie

We zijn van plan de guidance voor het communicatieplan dat pensioenuitvoerders moeten aanleveren voor de transitie, openbaar te consulteren na goedkeuring van de Wtp door de Tweede Kamer. Eerder publiceerden we al een artikel met antwoord op 5 vragen over het communicatieplan.

Risicopreferentieonderzoek

De concept-guidance risicopreferentieonderzoek zal na goedkeuring van de Wtp worden geconsulteerd. In ons Transitiebulletin van april en op onze website staat al informatie over de 5 FRAME-criteria waarmee wij risicopreferentieonderzoeken zullen beoordelen.

Opdrachtbevestiging

Uit gesprekken met de sector bleek dat het niet voor iedereen duidelijk is wat de norm voor opdrachtbevestiging inhoudt. In dit Transitiebulletin geven we daar een korte toelichting op, vooruitlopend op onze guidance. Deze zullen wij op een later moment dit jaar zal consulteren.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.