Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

richting
Nieuws 31/12/18

AFM publiceert herziene beleidsregel Informatieverstrekking

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceert de aanpassing van de beleidsregel Informatieverstrekking. De aanleiding hiervoor zijn nieuwe interpretaties van een aantal wettelijke normen en veranderde regelgeving voor informatieverstrekking.

De AFM heeft in 2013 haar interpretaties van de wettelijke normen voor de informatieverstrekking over financiële producten en diensten in de beleidsregel Informatieverstrekking opgenomen. In de herziene versie van de beleidsregel zijn interpretaties toegevoegd en geactualiseerd. Dit geldt vooral voor open normen zoals correct, duidelijk en niet-misleidend, die zijn opgenomen in de Wet op het financieel toezicht (Wft). De beleidsregel geeft marktpartijen meer inzicht en helpt hen te voldoen aan de wet- en regelgeving.

Consultatie

De AFM heeft eerder dit jaar de Beleidsregel geconsulteerd. Op de vragen en reacties heeft de AFM gereageerd in een ‘feedback statement’. Hierin legt de AFM uit hoe zij deze opmerkingen en aanbevelingen heeft verwerkt.

Mocht u naar aanleiding van de beleidsregel of het feedback statement vragen hebben, dan kunt u die stellen via vragen.informatieverstrekking@afm.nl.

Journalisten kunnen contact opnemen met Nicole Reijnen, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2815 of nicole.reijnen@afm.nl.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.