Terug

Marktmanipulatie

Het is voor iedereen verboden om de markt te manipuleren. Bij het handelen in financiële instrumenten zijn daarom 4 zaken verboden.

 

Het is verboden om:

  • transacties te verrichten of orders te plaatsen die een onjuist of misleidend signaal geven over het aanbod, de vraag en de koers van een financieel instrument; het mag ook niet als u alleen maar verwacht dat ze een dergelijk signaal geven
  • transacties te verrichten of orders te plaatsen waarmee de koers van een financieel instrument op een kunstmatig niveau wordt gehouden
  • transacties te verrichten of orders te plaatsen en daarbij te bedriegen of te misleiden
  • informatie te verspreiden die een onjuist of misleidend signaal geeft over het aanbod, de vraag of de koers van een financieel instrument, terwijl het duidelijk is dat de informatie onjuist of misleidend is.

Informatie delen

Delen via: deel

Zie ook

Marktmisbruik

Voor het vertrouwen van consumenten, beleggers en ondernemingen in de financiële markten is het belangrijk dat alle partijen op deze financiële markten integer handelen.

Lees alles over marktmisbruik

Contact

Voor vragen en advies over marktmisbruik kunt u telefonisch contact opnemen met het Meldpunt Marktmisbruik via +31 (0)20 797 3716. De telefoongesprekken kunnen worden opgenomen voor toezichtdoeleinden.

Alle onderwerpen