Terug

AFM Market Watch

De AFM Market Watch is een nieuwsbrief die verdiepende informatie over actuele onderwerpen en ontwikkelingen op de kapitaalmarkten behandelt. De AFM Market Watch nieuwsbrief beslaat kapitaalmarkten gerelateerde onderwerpen zoals MAR, MiFID II – en transactierapportage. Met de AFM Market Watch geven we observaties en bevindingen over actuele kapitaalmarktontwikkelingen door middel van het gebruik van data-analyses.

We brengen de AFM Market Watch op een regelmatige basis uit. Wilt u de AFM Market Watch automatisch in uw inbox ontvangen? Meld u aan voor onze nieuwsbrieven en vink bij interessegebied ‘Kapitaalmarkten’ aan.

Editie 4 - Voorkomen en signaleren van marktmisbruik

Vertrouwen en integriteit zijn cruciaal voor het goede en ordelijke functioneren van de kapitaalmarkten. In de vierde editie van de AFM Market Watch staan we stil bij het voorkomen en tijdig signaleren van marktmisbruik. Daarbij benadrukken we de belangrijke rol van alle partijen op de kapitaalmarkten.

amw-3-nl

Editie 3 - Beleggen en social media in de context van GameStop

Dynamiek op social media kan leiden tot flinke koersschommelingen van financiële instrumenten: zie de GameStop-hype begin dit jaar, waar ook veel Nederlandse beleggers in meegingen. Maar mag je zomaar tips geven via social media? En wat is je eigen verantwoordelijkheid als belegger? In deze AFM Market Watch kijken we naar de risico’s van beleggingsbeslissingen die gemaakt worden door beïnvloeding via social media. Ook staan er vragen in die beleggers zich moeten stellen voordat ze een beleggingsbeslissing maken. Daarnaast gaat de AFM Market Watch in op de regels voor beleggingsaanbevelingen en de regels voor het verspreiden van informatie waaraan berichten, ook op social media, moeten voldoen.

amw-3-nl

Editie 2 - Market Manipulation

Een op de zes Nederlanders belegt. Zij moeten kunnen vertrouwen op een goed functionerende markt. Marktmisbruik doet af aan het vertrouwen in de goede werking van een markt. In de tweede editie van AFM Market Watch gaat de AFM in op een specifiek deel van marktmisbruik, namelijk marktmanipulatie.

amw-2

Editie 1 - Short selling during COVID-19

Door de ontwikkelingen op de financiële markten na de uitbraak van de coronacrisis laaide de discussie over shortselling op. In de eerste editie van onze AFM Market Watch wordt, gebaseerd op eigen data-analyse, dieper ingegaan op hoe de AFM is omgegaan met shortselling op de Nederlandse financiële markten tijdens de coronacrisis.

amw-cover-1

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen