Terug

AFM bereidt verbod voor op binaire opties en beperkingen aan CfD’s in Nederland

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Voorgevel AFM-gebouw

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is van plan om twee nationale productinterventiemaatregelen te treffen in navolging van het ESMA-verbod op binaire opties en de verkoopbeperking aan contracts for difference (CfD’s).

De Europese Autoriteit voor effecten en markten (ESMA) heeft in november vorig jaar openbaar gemaakt het verbod op binaire opties en de verkoopbeperking voor CfD’s voor de tweede keer te verlengen. Begin januari dit jaar liet de AFM weten onderzoek te doen naar de noodzaak voor nationale maatregelen met betrekking tot de verkoop in of vanuit Nederland van binaire opties en CfD’s.

Uit dit onderzoek blijkt dat er sprake is van significante reden tot bezorgdheid over de beleggersbescherming. De AFM is daarom voornemens om maatregelen te treffen ten aanzien van de bovengenoemde producten. De maatregelen wijken niet af van de tijdelijke ESMA-maatregelen die op dit moment al in Europa gelden.

De AFM publiceert de maatregelen naar verwachting in april 2019. In tegenstelling tot de tijdelijke maatregelen van ESMA gelden de maatregelen van de AFM voor onbepaalde tijd.

Journalisten kunnen contact opnemen met Nicole Reijnen, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2815 of nicole.reijnen@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel