Terug

Voortgang activering nazorg beleggingsverzekeringen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

handje

Eind 2016 moesten alle klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering door verzekeraars zijn geactiveerd. Onder het 'activeren' van klanten wordt verstaan het aanzetten tot en ondersteunen van klanten zodat die inzicht krijgen in de financiële situatie van hun polis, overzicht krijgen van hun verbetermogelijkheden en, indien gewenst, stappen ondernemen om hun situatie te verbeteren.

Rapportage medio 2017

De AFM is bezig met een uitgebreide eindcontrole naar het activeren van klanten met een hypotheek- of pensioengebonden beleggingsverzekering. De AFM verwacht hierover medio 2017 te rapporteren aan de verzekeraars. Dat betreft dan de eindresultaten per eind 2016. Na het afronden van de controle door de AFM, zal het Verbond van Verzekeraars een totaaloverzicht van de eindresultaten op hun website publiceren. Verzekeraars zullen dan ook de eigen resultaten op hun website plaatsen.

Overige beleggingsverzekeringen

De controle door de AFM van de resultaten van het eerste en tweede kwartaal van 2017 voor de categorie 'overige beleggingsverzekeringen' volgt hierna. Voor deze categorie geldt dat verzekeraars tot eind 2017 de tijd hebben om klanten te activeren. Als deze controle door de AFM is afgerond, zal het Verbond van Verzekeraars een totaaloverzicht op hun website publiceren van de voortgang die verzekeraars boeken met het activeren van klanten met een overige beleggingsverzekering. De individuele verzekeraars publiceren dan ook over de voortgang op hun eigen website.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Yolanda Bieckmann, woordvoerder AFM, via 06 - 3177 7686 of yolanda.bieckmann@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel