Terug

AFM legt financiële dienstverlener Van der Leij last onder dwangsom op

Maatregel

De last onder dwangsom is onherroepelijk

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 7 december 2016 een last onder dwangsom opgelegd aan de heer G.P. van der Leij uit Helmond. De heer Van der Leij handelt onder de naam De Vestelier financiële diensten en is tevens bestuurder van Personal Service 4 U B.V. De heer Van der Leij is bij beide ondernemingen dagelijks beleidsbepaler. Hij voldoet onvoldoende aan informatieverzoeken van de AFM, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden. De dwangsom bedraagt €5.000 voor iedere dag dat hij niet de gevraagde informatie geeft.

           
Stand van zaken juridische procedure
Last opgelegd Bezwaar Beroep Hoger beroep
Ingesteld Beslissing genomen Ingesteld Uitspraak gedaan Ingesteld Uitspraak gedaan
07-12-2016 *

* De last onder dwangsom is onherroepelijk geworden nu geen bezwaar is gemaakt. 

De Vestelier financiële diensten en Personal Service 4 U hebben een vergunning van de AFM en mogen daarom bemiddelen en adviseren over financiële producten. De AFM vermoedt dat De Vestelier en Personal Service 4 U niet beschikken over een beheerste en integere bedrijfsvoering. De AFM komt tot dit vermoeden op basis van signalen die de AFM heeft ontvangen. Deze feiten raken mogelijk ook de betrouwbaarheid van de heer Van der Leij die van beide ondernemingen beleidsbepaler is. Om deze tekortkomingen vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd. Die informatie heeft de AFM nog steeds niet volledig ontvangen.

Omdat Van der Leij niet alle informatie binnen de gestelde termijn heeft geleverd, is hij sinds 22 december 2016 verplicht de dwangsom te betalen aan de AFM. Iedere dag dat hij niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000.

Wat is een last onder dwangsom?

Met een last onder dwangsom kan de AFM een onderneming of een persoon opdragen een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet de onderneming/persoon een geldsom aan de AFM betalen.

Meer informatie via het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

De volledige beschikking kunt u op deze pagina in pdf-formaat downloaden.

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel