Terug

Schrijf u in voor de informatiemiddagen over zorgvuldig AOV-advies

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

megafoon

Adfiz, de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Bureau D & O en verzekeraars Allianz, De Goudse, Klaverblad en Movir organiseren op vier plaatsen in Nederland informatiemiddagen over zorgvuldig advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV).

Hoe zorgt u ervoor dat uw advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zorgvuldig en efficiënt is? Hoe houdt u uw klant tevreden, terwijl uw advies voldoet aan alle eisen? Met deze lastige vragen worstelen adviseurs dagelijks.

Tijdens de informatiemiddagen over zorgvuldig advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, krijgt u als adviseur veel praktische informatie en een waardevolle toolkit om AOV-advies te geven van een hoog niveau.

Wat gaat er gebeuren?

In november organiseren Adfiz, de AFM, Bureau D & O en AOV-verzekeraars Allianz, De Goudse, Klaverblad en Movir op vier plaatsen in Nederland informatiemiddagen over zorgvuldig AOV-advies.

De vier bijeenkomsten vinden plaats op:

  • 3 november in Bunnik
  • 10 november in Assen
  • 12 november in Best
  • 16 november in Sassenheim.

Wilt u één van deze informatiemiddagen bijwonen? Via de links aan de rechterkant vindt u het inschrijfformulier en informatie over deelname en kosten.

Programma

Tijdens de middag zijn er verschillende sprekers aanwezig, waaronder Enno Wiertsema van Adfiz, Jeroen Gevaert van de AFM, Jurjen Oosterbaan van Bureau D & O en Derkjan Niezing, Adfiz-lid en directeur CMC Assurantie&Advies. Zij gaan onder meer in op de positie van de ondernemer die arbeidsongeschikt raakt en de maatschappelijke roep om een wettelijk verplichte AOV-verzekering; de naleving van de wettelijke adviesregels waaronder de mogelijkheden voor dienstverlening op maat.

Deelnemers ontvangen een uitgebreide toolkit met onder meer:

  • enkele modelbrieven en teksten om het belang van AOV te onderstrepen
  • een door Adfiz ontwikkeld AOV-inventarisatieformulier
  • een door de AFM ontwikkelde zelftoetsing voor uw AOV-advies
  • een notitie over de naleving van de wettelijke adviesregels bij AOV-advies
  • de resultaten van een onderzoek over AOV-advies onder financieel dienstverleners.

Waarom deze informatiemiddagen?

Er zijn twee redenen waarom Adfiz, AFM, Bureau D & O en de AOV-verzekeraars de handen ineen slaan. Ten eerste is er een maatschappelijke zorg ontstaan over het omvangrijke aantal ondernemers dat geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Veel ondernemers lijken zich er niet van bewust dat voor hen geen sociaal vangnet bestaat wanneer zij arbeidsongeschikt raken.

Daarnaast blijkt uit het AFM-onderzoek naar kwaliteit van advies over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen dat in de praktijk zowel bij aanbieders als bij onafhankelijke adviseurs het advies over deze verzekering verbeterd moet worden. Tijdens de informatiebijeenkomsten ontvangen adviseurs alle praktische informatie en een uitgebreide toolkit om direct hiermee aan de slag te gaan.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel