Terug

Marktmonitor 2017 Voor Caribisch Nederland

Dit jaar ontvangt u een verzoek om de vragenlijst marktmonitor van de AFM en De Nederlandsche Bank (DNB) in te vullen. Voorheen stond deze vragenlijst bekend als het self assessment. U heeft uiterlijk tot 14 april de tijd om te reageren.

De marktmonitor is een lijst met vragen over uw bedrijfsvoering en over enkele onderwerpen op het gebied van wet- en regelgeving. De vragen van DNB gaan vooral over ‘AML/CFT risicoprofielen’ voor banken en kredietverenigingen. Dit in navolging op de jaarlijkse inventarisatie van integriteitsrisicoprofielen die al in Nederland plaatsvindt.

Waarom een Marktmonitor?

De marktmonitor geeft ons inzicht in marktontwikkelingen, inzicht in de kwaliteit van uw bedrijfsvoering en in de mate waarin u voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Voor de AFM en DNB is dit één van de manieren waarop zij efficiënt informatie uit de markt kunnen halen. Met de informatie kunnen we ons toezicht aanscherpen. Zo bepalen wij mede aan de hand van de marktmonitor welke onderzoeksthema’s wij oppakken. Het goed invullen van de marktmonitor door ondernemingen is voor ons dan ook van groot belang.

Wat kunt u verwachten?

De marktmonitor bestaat uit algemene vragen en specifieke vragen voor bepaalde activiteiten van uw onderneming. In de algemene vragen worden ook bedrijfsgegevens over de financiële activiteiten in Caribisch Nederland uitgevraagd. De specifieke vragen gaan over bepaalde activiteiten en bevatten ook verschillende belangrijke onderwerpen uit wet- en regelgeving die u als onderneming in Caribisch Nederland raken.

Vul de vragenlijst op papier in, dateer het document en teken voor akkoord. Scan vervolgens de marktmonitor in en stuur het uiterlijk voor 14 april 2017 naar: bes@afm.nl

Heeft u nog vragen?

Ook als u vragen of opmerkingen heeft kunt u mailen naar bes@afm.nl.  

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen voor Caribisch Nederland