Terug

Vergunning intrekken Voor Beleggingsinstellingen

Als u uw activiteiten wilt staken, dan moet u een verzoek tot intrekking van de gehele vergunning indienen.

Volledige vergunningintrekking beleggingsinstelling

Als u uw activiteiten als AIFM beheerder of AIFM beleggingsmaatschappij zonder aparte beheerder wilt staken, dan moet u een verzoek tot intrekking van de gehele vergunning indienen. 

Welke informatie u moet aanleveren bij een aanvraag tot vergunningintrekking is mede afhankelijk van de reden van staking van werkzaamheden als beheerder. U moet uw aanvraag tot intrekking altijd motiveren en daarbij onder meer aantonen dat er door de beheerder geen vergunningplichtige activiteiten meer (zullen) worden verricht na intrekking van de vergunning.

Bij de vergunningintrekkingsgaanvraag moet u in ieder geval de volgende documenten verstrekken:

  • Verklaring beheerder
  • Verklaring bewaarder
  • Begeleidend schrijven

Een vergunningintrekking is kosteloos. De doorlopende toezichtkosten worden in rekening gebracht tot de intrekkingsdatum van uw vergunning (pro rato).

 

Intrekking ELTIF-vergunning

Als u uw activiteiten als beheerder van een Europese langetermijnbeleggingsinstelling (ELTIF) wilt staken, dan moet u een verzoek tot intrekking van deze vergunning indienen.

Welke informatie u moet aanleveren bij een aanvraag tot vergunningintrekking is mede afhankelijk van de reden van staking van werkzaamheden als beheerder. U moet uw aanvraag tot intrekking altijd motiveren en daarbij onder meer aantonen dat er door de beheerder met betrekking tot de ELTIF geen vergunningplichtige activiteiten meer (zullen) worden verricht na intrekking van de vergunning voor het beheren van een ELTIF.

Bij de ELTIF vergunningintrekkingsgaanvraag moet u in ieder geval de volgende documenten uploaden:

  • Verklaring beheerder
  • Verklaring bewaarder
  • Begeleidend schrijven

Een vergunningintrekking is kosteloos.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen voor Beleggingsinstellingen