Terug

Meldpunt Financiële Markten

Als consument of belegger heb je contact met het Meldpunt Financiële Markten. Het Meldpunt geeft antwoord op jouw vragen en neemt meldingen en klachten over de financiële markt in ontvangst.

Informeer het Meldpunt als:

  • er aanwijzingen zijn dat een persoon of bedrijf op de financiële markt de regels overtreedt  
  • er vermoedens bestaan dat een financiële onderneming actief is zonder AFM-vergunning (bekijk ‘check je aanbieder’)
  • er mogelijk sprake is van fraude, vervalsing, misleiding of oplichting
  • je een financieel advies hebt gekregen dat volgens jou niet goed is. 

De AFM kan jouw persoonlijke probleem niet oplossen en biedt geen persoonlijk (financieel) advies of bemiddeling. Hiervoor verwijzen wij je naar een deskundige jurist of adviseur. Klachten van consumenten laten ons zien waar er problemen zijn in de markt. Elk signaal kan aanleiding zijn voor een onderzoek en maatregelen van de AFM. Jaarlijks melden meer dan vierduizend consumenten een klacht bij het Meldpunt. In de AFM privacyverklaring kun je meer lezen over de taak van de AFM en de doelen waarvoor de AFM persoonsgegevens verwerkt. 

Contact

Informatie over bijvoorbeeld beleggen, hypotheken, pensioenen, geld lenen en boilerrooms kun je vinden op de consumentenpagina's. Ook vind je hier tips, waarschuwingen en de veelgestelde vragen over de verschillende onderwerpen.

Heb je een andere vraag of wil je een melding of klacht doorgeven aan de AFM? Gebruik dan het contactformulierDaarnaast is het mogelijk om een e-mail te sturen naar info@afm.nl. Via de e-mail kun je een terugbelverzoek achter laten, door jouw telefoonnummer te vermelden. Wij vernemen graag van jou in dit bericht wat je wilt bespreken. Heb je geen dringende zaak, maar wil je wel telefonisch contact, dan kun je ons telefonisch bereiken op maandag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur op telefoonnummer 0800-5400 540 (gratis)

Postadres
Autoriteit Financiële Markten
t.a.v. afdeling Meldpunt Financiële Markten
Antwoordnummer 11090
1000 PB AMSTERDAM

Informatie delen

Delen via: deel