Terug

Geschiktheidseis bestuurders en commissarissen: recente ontwikkelingen in Nederland en Europa

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

AFM-medewerkster Annick van Gelder heeft voor het Jaarboek Compliance 2012 een artikel geschreven over de ontwikkelingen in Nederland en Europa ten aanzien van de geschiktheidseis van bestuurders en commissarissen. Met dit artikel krijgt de lezer inzicht in de huidige geschiktheidseisen bij een aantal Europese toezichthouders en wordt een aantal aanbevelingen gedaan voor een mogelijke invulling voor de geschiktheidstoets op Europees niveau.

Het Jaarboek Compliance wordt elk jaar uitgegeven door het Nederlands Compliance Instituut. Het boek geeft een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van compliance. In het boek staan redactionele artikelen waarin verschillende thema’s uitgebreid worden behandeld. Daarbij wordt aandacht besteed aan belangrijke ontwikkelingen in de compliancepraktijk en wet- en regelgeving. 

U kunt het volledige artikel via de link hiernaast bekijken.

 

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel