Terug

Indienen vergunningaanvraag crowdfundingdienstverlening van start

Nieuws

Man met bril met papier in zijn hand

Bestaande crowdfundingdienstverleners moeten tussen 10 november 2021 en 10 mei 2022 een vergunningaanvraag indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als zij hun dienstverlening willen voortzetten. Ze moeten daarbij voldoen aan de eisen die voortkomen uit de nieuwe crowdfundingverordening.

In het kort:

Nieuwe crowdfundingverordening per 10 november 2021
Partijen kunnen tussen 10 november 2021 en 10 mei 2022 vergunningaanvraag indienen

De nieuwe crowdfundingverordening treedt op 10 november 2021 in werking. Ten opzichte van de huidige regelgeving in de Wft en Bgfo biedt deze nieuwe verordening een behoorlijke uitbreiding op het gebied van beleggersbescherming, transparantie en operationele processen. Met de verhoogde standaarden kan de AFM waarborgen dat in alle EU-landen dezelfde regels gelden voor crowdfundingdienstverleners.

Indienen aanvraag

Bestaande crowdfundingdienstverleners kunnen hun aanvragen voor vergunningen onder deze nieuwe verordening per 10 november 2021 indienen. De uiterste termijn van indiening voor bestaande partijen is 10 mei 2022. Zo verwacht de AFM dat de aanvraag behandeld kan zijn voor 11 november 2022, de datum dat bestaande partijen over een vergunning onder de nieuwe verordening moeten beschikken om hun crowdfundingdienstverlening te kunnen voortzetten. 

Voor nieuwe partijen geldt ook dat zij vanaf 10 november 2021 een vergunning kunnen aanvragen.

Informatie

Blijf op de hoogte van het nieuws over de ontwikkelingen op het gebied van crowdfunding en meld u aan voor de nieuwsservice. Lees hier meer informatie over de nieuwe verordening in onze brochure. Meer informatie over het aanvragen van een vergunning staat op deze pagina. Hier kunt u de Verordening raadplegen. 

Meer vragen? Neem dan contact op met het Ondernemersloket.
 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel