Terug

Nog paar dagen om te reageren op Marktmonitor

Nieuws

man-lezen

De AFM is nog in afwachting van de respons van de laatste groep adviseurs, bemiddelaars en gevolmachtigd agenten op de Marktmonitor en Wwft vragenlijst. Ze hebben nog enkele dagen de tijd om de verplichte vragenlijst in te vullen. De deadline voor de eerste twee groepen is inmiddels verstreken. Van de eerste batch heeft 99% de vragenlijst binnen de termijn teruggestuurd. Van de tweede groep heeft iets meer dan 97% gereageerd.

Vanaf half februari kregen de bijna 6800 ondernemingen in delen de gelegenheid om in vier weken tijd de marktmonitor in te vullen. Ten opzichte van afgelopen jaar heeft de AFM op dit moment in het proces in verhouding al meer ingevulde vragenlijsten ontvangen. Toen waren wel net voor het eerst maatregelen genomen vanwege de corona-uitbraak.

Marktmonitor om kwaliteit van financiële markt te verbeteren

Met de informatie uit deze jaarlijkse uitvraag krijgen we beter inzicht in de markt en de risico’s en vormt daarmee een toezichtinstrument voor ons. Zo kunnen wij ons toezicht gerichter inzetten, en helpen we de kwaliteit van de financiële markt en het vertrouwen in deze markt te verbeteren. De vragenlijst bevat ook vragen over de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en heet daarom ‘MMAB en Wwft 2021’. Invullen van de vragenlijst is verplicht.

Ondernemersloket beschikbaar voor vragen

Meer informatie over de vragenlijst vindt u op de onderwerppagina op de site. Als u na het raadplegen van deze informatie nog vragen heeft, dan kan de beleidsbepaler contact opnemen met het Ondernemersloket via ondernemersloket@afm.nl. Dit kan ook als u uw inloggegevens kwijt bent. Vermeldt u bij vragen altijd uw vergunningnummer.

Vanwege de coronamaatregelen is ons Ondernemersloket momenteel uitsluitend per e-mail bereikbaar. U kunt wel een terugbelverzoek in uw e-mail opnemen. Geef in dat geval aan op welk telefoonnummer u bereikbaar bent.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel