Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

europa
Nieuws 15/01/21

Europees onderzoek naar kosten en vergoedingen retailbeleggers bij ICBE-fondsen

De AFM gaat onderzoek doen naar kosten en vergoedingen die beheerders van ICBE-fondsen in rekening brengen aan retailbeleggers. Dit onderzoek is onderdeel van een gezamenlijke inspanning (common supervisory action) geïnitieerd door de Europees toezichthouder ESMA. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de nationale toezichthouders van de verschillende landen.

Bescherming van beleggers

Het doel van dit onderzoek is om vast te stellen of onder toezicht staande ondernemingen zich houden aan de ICBE-vereisten met betrekking tot kosten en of ze geen onnodige kosten in rekening brengen bij deelnemers. Daarnaast draagt het onderzoek bij aan de consistentie van het toezicht binnen Europa op het gebied van kosten en daarmee aan de bescherming van beleggers in Europa. De kosten en prestaties van retailbeleggingsproducten zijn aangemerkt als een van de strategische toezichtprioriteiten in Europees verband.  

Binnenkort duidelijkheid over onderzoekspopulatie

De AFM selecteert  op korte termijn een aantal partijen die wij gaan onderzoeken. Indien u behoort tot de onderzoekspopulatie dan wordt u hierover separaat geinformeerd.

Meer informatie

Persbericht op website ESMA

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.