Go to content
europa
Nieuws 17/12/21

Consultatie richtsnoeren voor onboarding klanten op afstand

De European Banking Authority (EBA) is op 10 december gestart met de consultatie van de ‘Guidelines on the use of remote customer onboarding solutions’. Deze staat open tot en met 10 maart 2022.

In de (concept) richtsnoeren worden gemeenschappelijke EU-normen vastgesteld voor de ontwikkeling en uitvoering van processen ten aanzien van het accepteren (onboarding) van klanten op afstand.

In de richtsnoeren wordt uiteengezet welke stappen financiële ondernemingen, zoals beleggingsondernemingen, (beheerders) van beleggingsinstellingen en financiële dienstverleners die bemiddelen in levensverzekeringen, moeten nemen bij het kiezen van instrumenten voor onboarding van klanten op afstand. Daarnaast staat in de richtsnoeren hoe ondernemingen het beoordelen van de toereikendheid en betrouwbaarheid van dergelijke instrumenten moeten beoordelen, om effectief te voldoen aan hun AML/CFT-verplichtingen.

Gedurende de consultatieperiode kunnen ook financiële ondernemingen hun opmerkingen ten aanzien van de (concept) richtsnoeren aan de EBA doorgeven. De consultatie loopt tot en met 10 maart 2022. Een openbare hoorzitting vindt plaats via conference call op 24 februari 2022.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.