Terug

Coronavirus: werkwijze en bereikbaarheid van de AFM

Nieuws

Voorgevel AFM-gebouw

De impact van het coronavirus op onze samenleving is groot. De AFM doet er alles aan om de gezondheid van haar medewerkers niet in gevaar te brengen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. We volgen, samen met DNB, de adviezen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Voor onze interne organisatie zijn sinds 13 maart verschillende maatregelen van kracht. Zo zijn op ons kantoor in Amsterdam alleen medewerkers voor werk dat fysieke aanwezigheid vereist. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 28 april. 

De verspreiding van het coronavirus heeft zeer forse implicaties voor de financiële markten. We volgen de ontwikkelingen hier op de voet en onderhouden nauw contact met alle marktpartijen. Ook voeren we continu overleg met het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank.

In Europees verband werkt de AFM samen met haar collega’s van de nationale financiële toezichthouders. In een gezamenlijke verklaring, onder leiding van de European Securities and Markets Authority (ESMA), onderstreept de AFM de noodzaak van actie. In de verklaring geeft ESMA aanbevelingen aan de financiële marktpartijen.

Het Ondernemersloket en het Meldpunt Financiële Markten zijn op dit moment telefonisch niet bereikbaar. Als u vragen heeft of misstanden wilt melden, dan kunt u mailen naar info@afm.nl of ondernemersloket@afm.nl

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel