Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Nieuws 20/05/20

Veel vragen over aanpassing basisbedragen beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De AFM ontvangt veel vragen van financieel dienstverleners over de aanpassing van de basisbedragen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV). De verwarring wordt veroorzaakt door een gedelegeerde EU Verordening, die op 12 juni 2020 in werking treedt en waarin deze aangepaste bedragen voor advies en bemiddeling in (her)verzekeringen staan.

Ter verduidelijking: de basisbedragen voor de BAV worden voor verzekeringsbemiddeling €1.300.380 per schadegeval en €1.924.560 per jaar voor alle schadegevallen. De BAV-bedragen voor hypothecair krediet en Nationaal regime blijven ongewijzigd.

Gedelegeerde verordening meteen van kracht

Gedelegeerde verordeningen kennen een rechtstreekse werking. Dat betekent dat adviseurs en bemiddelaars in (her)verzekeringen vanaf 12 juni 2020 moeten voldoen, ondanks dat dit nog niet in de wet op het financieel toezicht (Wft) is aangepast. Dus let op: ook als de nieuwe bedragen niet tijdig worden opgenomen in de uitvoeringsregelingen van de Wft moeten adviseurs en bemiddelaars in (her)verzekeringen door de rechtstreekse werking per 12 juni 2020 aan de nieuwe BAV-bedragen voldoen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.