Terug

ESMA stimuleert het harmoniseren van toezicht op kosten in beleggingsinstellingen en icbe’s

Nieuws

esma-logo

De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft een briefing gepubliceerd over het toezicht op de kosten van participatie in beleggingsinstellingen en icbe’s. Eerder publiceerde ESMA haar jaarlijkse statistische rapport over de kosten en prestaties van retail beleggingsproducten.

Uit dit rapport bleek dat deze kosten een aanzienlijke impact hebben op het rendement voor beleggers. Verder bleek uit het rapport dat deze kosten sterk verschillen per land. ESMA ziet daarom graag meer overeenstemming in de manier waarop toezicht wordt gehouden op kosten. Dat wil ESMA bereiken door middel van deze briefing en de AFM onderschrijft dit. Daarbij geeft de briefing marktpartijen meer inzicht in hoe de AFM toezicht houdt op kosten. In 2021 maakt ESMA de balans op van het niveau van harmonisatie dat in de hele EU is bereikt op dit onderwerp.

AFM doet dit jaar onderzoek

De AFM is van plan om dit jaar onderzoek te doen naar de kostenstructuren van beleggingsinstellingen en icbe’s. Dit kondigde zij al aan in haar Agenda 2020.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel