Man en vrouw in informeel overleg
Nieuws 30/01/20

IFIAR maakt eerste resultaten ‘Inspection Findings Survey Report 2019’ bekend

Het International Forum of Independent Audit Regulators (IFIAR) constateert dat de Big-6 wereldwijd een belangrijke verbetering laten zien in de kwaliteit van accountantscontroles, maar dat het doel - 25% minder bevindingen - niet is gehaald. Bevindingen zijn materiële tekortkomingen waaruit blijkt dat de controleverklaring onvoldoende is onderbouwd.

IFIAR heeft vandaag een persbericht gepubliceerd, vooruitlopend op de publicatie van het IFIAR Inspection Findings Survey Report 2019.

Gedurende de meetperiode (2015 tot en met 2019) is het percentage tekortkomingen gedaald van 39% naar 31%. Het doel was om uit te komen op maximaal 29%. IFIAR is een nieuwe doelstelling overeengekomen van een verdere vermindering van 25% in vier jaar. Dit moet zijn gerealiseerd in 2023.

IFIAR kwam in 2015 overeen met de 6 grootste internationale netwerkorganisaties (BDO, Deloitte, EY, Grant Thornton, KPMG en PwC) dat in 4 jaar werd toegewerkt naar een vermindering van minimaal 25% van het aantal controles bij beursfondsen waarbij door toezichthouders 1 bevinding of meer is vastgesteld.

IFIAR is het internationale samenwerkingsverband van 55 onafhankelijke toezichthouders op accountantsorganisaties.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.