Nieuws 10/04/20

ESMA: uitstel publicatiedata transparantievereisten inzake enkele non-equity instrumenten

De Europese autoriteit voor effecten en markten (ESMA) stelt de publicatiedata uit voor de jaarlijkse transparantievereisten in de handel in non-equity instrumenten en de kwartaaldata voor systematische internalisatie voor non-equity instrumenten. Dat staat in een openbaar statement.

Deze berekeningen zijn van toepassing op non-equity-instrumenten, met uitzondering van obligaties. De interim-berekeningen zijn van belang voor de transparantieverplichtingen uit MiFID II. Die geeft nationale bevoegde autoriteiten de bevoegdheid om uitstel te verlenen voor post-trade-transparantieverplichtingen als instrumenten geen liquide markt hebben of wanneer een transactie een bepaalde omvang overschrijdt.
 
In ESMA verband is besloten de publicatie van deze transparantiedata te verschuiven van 30 april naar 15 juli 2020 en de toepassing van de data van 1 juni naar 15 september 2020. De publicatie van de betrokken data voor systematische internalisatie wordt verplaatst van 1 mei naar 1 augustus 2020 en de toepassing naar 15 september 2020.

Contact bij dit artikel

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte.