Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

handje
Nieuws 16/05/19

AFM roept beleggingsondernemingen op tijdig jaarrekening en assurance-rapport op te sturen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) roept beleggingsondernemingen op hun jaarrekening en assurance-rapport vermogensscheiding vóór 1 juli 2019 naar de toezichthouder te sturen.

Jaarrekening, bestuursverslag en overige gegevens

Beleggingsondernemingen met zetel in Nederland moeten binnen zes maanden na afloop van het boekjaar hun jaarrekening, een bestuursverslag en overige gegevens naar de AFM sturen. Voor de meeste beleggingsondernemingen is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar. Dat betekent dat de AFM de documenten vóór 1 juli 2019 moet ontvangen. 

Stuur deze per e-mail naar tgfo_jaarrekeningen@afm.nl. Raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie over deze verplichting.

Assurance-rapport vermogensscheiding

Beleggingsondernemingen die financiële instrumenten en/of gelden van cliënten aanhouden, moeten elk jaar een assurance-rapport vermogensscheiding naar de AFM te sturen. Het assurance-rapport over 2018 moet uiterlijk 1 juli 2019 opgestuurd zijn.

Stuur deze per e-mail naar am_assurancerapporten@afm.nl. De AFM wijst daarbij op de vereisten op haar website én de aandachtspunten in de brief die de toezichthouder in december 2018 naar beleggingsondernemingen stuurde.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.